Formatarea imaginilor


Intr-un document Word se pot adauga imagini. Chiar Microsoft Word are o galerie de imagini, dar se pot insera si imagini din fisiere-imagine (format gif, jpg, bmp etc).

Mod de lucru
  1. Crearea unui fisier nou de tip document pentru care se vor face setarile precizate anterior.
  2. Inserarea obiectelor de tip WordArt ce reprezinta denumirea firmei, precum si a unei miniaturi simbolizând sigla acestei firme.
Pentru a avea acces la bara de instrumente Desenare, se va bifa optiunea corespunzatoare din meniulVizualizare Þ Bare de instrumente Þ  Desenare (vezi figura 2). Se actioneaza butonul corespunzator inserarii imaginilor de tip miniatura , respectiv WordArt  , nu înainte de a pozitiona cursorul în locul dorit inserarii obiectului imagine.
Figura 2
  1. Inserarea unei casete de text ce va cuprinde o scurta prezentare a firmei de calculatoare, precum si conditiile comerciale ale acesteia. Se va avea în vedere evidentierea cuvintelor „EURO fara TVA”, prin caractere având stil font Cursiv, precum si a cuvintelor „Conditii comerciale” prin subliniere. Pentru inserarea textului corespunzator se procedeaza astfel: pe bara de instrumente Desenare, se actioneaza butonul Caseta text  (sau din meniulInserare Þ Caseta text), apoi se defineste o fereastra de text.
Figura 3
Textul aferent se va copia din documentul sursa prezentare_firma.doc. Pentru ca textul sa nu fie încadrat de un chenar (asa cum apare initial), se va realiza o formatare a casetei de text, executând clic dreapta pe obiectulCaseta de text si alegând din meniu Formatare caseta de text…. Se va opta pentru sectiunea Culori si linii, iar proprietatea Culoare  a câmpului Umplere, respectiv Linie, se va seta la valoarea Fara umplere, respectivFara linie (vezi figura 3).
  1. Inserarea imaginilor cu produsele firmei si introducerea textului corespunzator fiecarui produs prin intermediul casetelor de text.
Pentru alinierea obiectelor de tip imagine si casete de text s-a optat pentru varianta inserarii unui tabel, ce va contine produsele firmei si o scurta prezentare a lor. Astfel, din meniul Tabel se alege câmpul Inserare Þ Tabel, ce are ca efect aparitia unei casete de dialog prin intermediul careia se stabileste numarul de rânduri si coloane ale tabelului (vezi figura 4).
Figura 4
Figura 5
Una din modalitatile rapide de inserare a imaginilor respective este utilizarea barei de instrumente Desenare, alegând butonul corespunzator inserarii imaginilor dintr-un fisier . De asemenea, se poate alege si varianta Inserare ÞImagine Þ Din fisier…. Fiecare imagine va fi redimensionata utilizând optiunea Formatare imagine, prin executarea unui clic dreapta pe obiectul de tip imagine. Dimensiunea imaginii se stabileste la valoarea de 80% din dimensiunea initiala, pentru primele doua imagini, respectiv 55% pentru urmatoarele doua (câmpurile Înaltime siLatime se vor seta la valorile indicate). Alegându-se optiunea Blocare raport aspect se va pastra constant raportul înaltime/latime (vezi figura 5). Fiecare imagine va avea atasata o caseta de text ce va contine textul corespunzator fiecarui produs (textul se va copia din fisierul sursa prezentare_firma.doc).
 
Privi-ti cit de simplu ae realizeaza:
 
 

Комментариев нет:

Отправить комментарий